Home


Veilig handelen op het internet: waar moet u op letten?

De waarschuwingen die o.a. veilingsites geven met betrekking tot online zaken doen gelden in principe ook voor de aanschaf van een wagen in het buitenland.

Waarschuwing één is:
Betaal NOOIT met Western Union voor een aankoop die u via het internet heeft gedaan. De kans is erg groot dat u uw geld kwijt bent! Vraag aan de verkoper of hij een betaling met overschrijving of via PayPal accepteert. Accepteert hij dit niet, haak dan gewoon af.

Waarschuwing Twee is:
Vertouw geen advertenties die zogezegd het adres van een vriend gebruiken om de auto in o.a. België aan te bieden en omdat de verkoper geen Nederlands of Frans spreekt).

 

Ingezonden mail van een gedupeerde.


Geachte,

Hierbij wil ik u op de hoogte stellen van het feit dat ik slachtoffer werd van oplichterij bij de aankoop van een wagen via het internet. De Auto werd niet gevonden op uw website maar desondanks zou het kunnen dat deze mensen in de toekomst hetzelfde proberen via uw website of andere. de auto die aangeboden werd is een Peugeot 307 2.0i 16v Dynamic cabriolet van 2004, ik contacteerde het telefoonnummer van de adverteerder (0044703186025) en dit bleek een man te zijn die in België gewoond en gewerkt had maar nu terug in london woonde op het adres: 30 Leicester Square, postcode WC2H 7LA. Na een telefonisch gesprek met de man kwamen we tot een akkoord om de wagen via een shipping agent te verzenden en die zouden de wagen tot hier bij mij thuis gebracht hebben. Hij zou alles regelen want hij kende een heel goed en heel betrouwbare firma die hierin gespecialiseerd is, en inderdaad de dag nadien werd ik gekontakteerd via email door de firma “Euro-Auto-Transport”, met de gegevens van de wagen en de manier van transport en betaling, ze vroegen mij een “advance payment” van 700Euro via Western Union en de rest van de betaling zou geschieden bij aflevering en na inspectie van het voertuig. De betaling gebeurde dus via de transporteur en de verkoper zou zijn geld pas ontvangen nadat ik de goederen in ontvangst genomen had en gekontroleerd had. Eigenaardig genoeg stond er nergens in de emails en ook niet op de website een adres van het bedrijf vermeld en dat vond ik zelf een beetje verdacht maar toen ik werd opgebeld door het bedrijf en de nodige uitleg kreeg verdween mijn argwaan. Ik kreeg zelfs een code doorgestuurd die ik moest ingeven op de website als tracking code en hiermee kon ik dan zogezegd zien waar het voertuig zich bevond tijdens de hele route van transport, deze code was ‘ 23VREUBANI23574’. En inderdaad toen ik de code ingaf op de website onder de keuze ‘Track’ versheen op de website van het transportbedrijf (enkel locatie geen adres) waar het voertuig zich bevond en de weg waarheen het zou gestuurd worden (mijn adres dus). Ik moet zeggen allemaal heel erg professioneel en een prachtig ontworpen website die heel geloofwaardig over kwam (kijk en overtuig uzelf). Ik hoop hiermee uw huidige en toekomstige klanten een dienst te kunnen bewijzen door deze informatie aan u door te zenden weliswaar ben ik nu 700 Euro armer en zal ik hier niet van sterven maar ik moet er even hard voor werken als de meesten onder uw klanten en ik denk ook dat het onbegonnen werk is om hier een rechtzaak van te maken of een vervolging in te stellen, tenminste ik zou niet weten hoe hieraan te beginnen en denk dat het veel meer zal kosten dan het geld dat ik nu verloren heb laat staan dat men de daders kan pakken en dan nog is het nog de vraag hoe ik dit alles moet bewijzen om gelijk te halen en een vergoeding te kunnen krijgen voor geleden schade en onkosten van vervolging en gerechtsprocedure. Mocht u nog verdere vragen of interesse hebben in deze zaak ik heb alle correspondentie via email tussen mij, de verkoper en de transporteur bewaard en wil die gerust aan u doorsturen.

Gegevens van het transportbedrijf:

Euro-Auto-Transport

Email: contact@euro-auto-transport.com

URL : www.euro-auto-trandport.com

Vertegenwoordiger : Christian Eddison

Telefoon: 00 44 703 184 63 84

Gegevens verkoper:

Mr. Greg Herman

30 Leicester Square, London

Postcode: WC2H 7LA

Adres op Advertentie:

GREG-AUTO-MKV

Monsieur Greg Hermann

Mommaertslaan, 16A

B-1831 Diegem

Tel.: 00 44 703 186 02 54

Email: greg_hermannn@yahoo.com

(dit was zogezegd het adres van een vriend om de auto in België aan te bieden en omdat de verkoper geen Nederlands of Frans spreekt)

Gegevens Western Union agent voor ‘advance payment’:

Joan Senffer

37A Edgware Road

London

W2 2JE

United Kingdom

Ik kreeg van het bedrijf zelfs een copy van het document toegestuurd met de vermelding van gegevens van het voertuig, de totale verkoopsom en het bedrag dat diende betaald te worden als voorschot, ik heb dit document bijgevoegd in bijlage. Ik weet dat de verkoopsom eigenlijk veel te laag was maar wie wil er nu geen koopje doen. Achteraf bekeken, Engeland is niet zover af en als de man hier in België de eerste de beste Peugeot garage zou zijn binnen gestapt dan had hij voor die wagen waarschijnlijk ongeveer het dubbele gekregen dan de prijs die hij vroeg op het internet, ik ben dus eigenlijk veel te goed gelovig geweest en ben er met beide voeten ingetrapt. De website van deze transporteur is tot op heden nog steeds actief en waarschijnlijk zal men via deze weg nog meerdere andere mensen trachten te duperen want ik kan mezelf moeilijk inbeelden dat ik de enige zou zijn die op deze aanbieding gereageerd heeft. Zolang zij geen problemen krijgen met een of andere gerechtelijke instantie kunnen ze rustig doorgaan en makkelijk en snel veel geld verdienen.

Met vriendelijke groeten

 

Bent U ook het slachtoffer geworden van een soortgelijke transactie?

Laat het ons dan weten en stuur ons uw mail: Klik hier.



Wallpapers






Meer wallpapers...

Kijk hier voor meer auto's:
auto.start.be
tweedehandswagens.start.be